svg
Post Image
By Sofie Lövgren23 januari 2023In Frilansare

Engagerade frilansare gör skillnad – men när ska du anlita?

Frilansare måste alltid göra sitt bästa för att fortsätta få uppdrag. Eftersom de ofta har olika uppdrag bygger de ständigt upp sin kunskapsbank och utvecklas. Det är därför frilansare ofta levererar väldigt bra resultat.

Frilansuppdrag är ofta tidsbegränsade och i många fall enbart ett par timmar i veckan. Som företag kan du dra nytta av dessa fördelar under följande situationer.

Under en rekrytering

Genom att ta in en frilansare under en rekrytering behöver ni inte stressa med att få in rätt person under tidspress. Ni får i stället tid till att hitta rätt kandidat samtidigt som ni håller igång er verksamhet utan uppehåll. När ni sedan hittar rätt kandidat har ni en person på plats som kan göra en smidig överlämning. 

När du behöver spetskompetens

Har du ett grymt team som saknar spetskompetens inom ett visst område? Många frilansare jobbar gärna med kortare uppdrag där de kommer in och tar hand om en liten del av helheten för att avlasta och öka era resultat. 

När ni har mer att göra under en begränsad period

Om ni har behov av viss kompetens under en viss period men inte så mycket att ni behöver anställa någon på heltid så är en frilanskonsult en perfekt lösning. Frilansaren går då in och täcker upp för den tiden då ni behöver hjälp och ni slipper betala full lön året om för något som ni enbart behöver under en kortare tid. 

När ni behöver hjälp, men inte på heltid

I likhet med ovan exempel är det också bra att ta in en frilanskonsult om ni har delar av verksamheten som ni inte hinner med. Eller om ni behöver specifik kunskap men ännu har tillräckligt med arbete att fylla en heltidstjänst. 

När ni inte vågar/vill anställa

Att anställa är en risk om man inte vet hur det ska gå framåt. En anställds lön måste betalas ut även när företaget går trögt. En del frilansare föredrar att gå in på kortare avtal något som ger företagare en frihet under osäkra perioder.

Frilansare är ju naturligtvis olika och vill jobba på olika sätt och under olika former. Men det är ju också en fördel för företag eftersom man kan se till att hitta rätt frilansare utifrån önskemål och behov. Titta gärna på några av mina frilansuppdrag för att få inspiration till hur ni kan jobba med frilansare.

svgMedieakademin ger oss en 8:e placering
svg
svgVill ni ha en personlig genomgång av era LinkedInannonser?

Leave a reply